Designerul Barbaros Şansal, deportat din Cipru, pentru critici aduse statului turc, a fost atacat de un grup de manifestanţi pe aeroportul internaţional Ataturk, informează euronews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deportarea a venit ca urmare a unui videoclip publicat de designer în care critica Turcia, acesta fiind sters de pe contul de Twitter. Coborând treptele avionului, el a fost asaltat de mai multe persoane care aşteptau pe pistă. Barbaros Şansal a fost apoi urcat într-o maşină.

İbrahim Melih Gökçe, primarul oraşului Ankara, a publicat imagini cu incidentul susţinând că acesta a fost răspunsul naţiunii.

În videoclipul său, designerul turc vorbea despre jurnliştii arestaţi în ţara sa şi despre corupţia din partidul islamo-conservator aflat la putere, AKP.

”Cu atât de mulţi jurnalişti arestaţi, cu atât de mulţi copii abuzaţi, corupţie şi mită luată de cei de la putere, cu bigoţii pe străzi împrăştiind ticăloşie, încă mai sărbătoriţi Anul Nou?”, a spus el în clip. ”Nu, nu sărbătoresc. Ştiţi ce am să fac? Voi bea tot alcoolul pe care îl găsesc în bar, în casă. Voi bea tot şi nu voi lăsa nimic pentru voi”, a continuat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.