Autorităţile spaniole au anunţat sâmbătă că totalul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 164, în timp ce oficialii italieni au raportat 270 de noi cazuri depistate în ultimele 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat pentru ultimele 24 de ore un deces provocat de Covid-19 şi 164 de noi cazuri depistate. Astfel, totalul contaminărilor a ajuns la 241.310. Mai mult de 150.000 dintre bolnavi au fost declaraţi vindecaţi.

Bilanţul deceselor înregistrate în Spania este acum de 27.135.

Ministerul Sănătăţii a comunicat că 52% din populaţia ţării va trece luni în Faza 3 de relaxare a măsurilor. Madrid, Barcelona, Lleida şi Castilla y León vor trece în Faza 2. 

În Faza 3 vor fi redeschise cluburile şi reluate coridele, între altele. Vor fi eliminate şi restricţiile privind ocuparea locurilor în mijloacele de transport public. Purtarea măştii continuă să fie obligatorie şi amenda pentru cei care încalcă regula este de 100 de euro.

A fost publicat oficial şi ultimul ordin de prelungire a stării de alertă, până pe 21 iunie.

În Italia, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 72 de decese asociate Covid-19. Bilanţul este acum de 33.746.

Protecţia Civilă a anunţat sâmbătă şi depistarea a 270 de contaminări în ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 234.801. 

Dintre noile cazuri, 140 au fost descoperite în regiunea Lombardia, cea mai afectată de epidemie.

În prezent, numărul cazurilor active în Italia este de 35.877.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 6,78 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 393.000 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.