Autorităţile italiene au anunţat joi că numărul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 14, iar cel al persoanelor infectate este de 530, potrivit Corriere della Sera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi au fost înregistrate două noi decese. Într-un comunicat transmis de agenţia de Protecţie Civilă se arată că numărul cazurilor confirmate şi active a crescut de la 420 la 530. Cei mai mulţi se află în regiunea Lombardia, 305.

Tot joi, Spania a anunţat că au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire. Din total, 11 au călătorit recent în Italia. Unul dintre pacienţi se află în stare gravă. Este vorba despre un bărbat internat în Madrid.

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 500 de cazuri confirmate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.