Coreea de Nord a anunţat că le va interzice malaysienilor aflaţi în prezent în ţară să o părăsească, într-un scandal diplomatic care ia amploare, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei de presă naţionale KCNA, interdicţia va rămâne în vigoare “până când incidentul care a avut loc în Malaysia este rezolvat adecvat”.

În ultimele zile, atât Malaysia, cât şi Coreea de Nord şi-au expulzat ambasadorii.

Autorităţile de la Kuala Lumpur au cerut ca Phenianul să prezinte scuze după ce au criticat ancheta cu privire la asasinarea pe 13 februarie a lui Kim Jong-nam, cu agent neurotoxic VX, pe un aeroport din capitala malaysiană.

Ambasadorul regimului comunist a declarat luna trecută că ţara sa ”nu poate avea încredere” în modul în care Malaysia gestionează ancheta, acuzând autorităţile de la Kuala Lumpur de ”complicitate cu forţe externe” – o referire la Coreea de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.