Comisarul european britanic, Jonathan Hill, care avea portofoliul pentru servicii financiare, a demisionat din funcţie, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hill a precizat în demisia sa că nu i se pare corect să continue ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

“Am venit la Bruxelles ca cineva care a făcut campanie împotriva aderării Marii Britanii la euro şi care era sceptic în privinţa Europei. Voi pleca fiind convins că, în pofida frustrărilor, faptul că făceam parte (din UE – n.r.) era bine pentru locul nostru în lume şi pentru economia noastră. Dar ceea ce a fost făcut nu poate fi desfăcut, iar acum trebuie să începem să facem noua noastră relaţie cu Europa să funcţioneze cât mai bine posibil”, a subliniat el.

Hill s-a declarant dezamăgit de rezultatul referendumului. “Am sperat că Marea Britanie va vrea să joace un rol în dezbaterea pentru o Europă orientată în exterior, flexibilă, competitivă, a comerţului liber. Dar poporul britanic a luat o decizie diferită şi aşa funcţionează democraţia”, a adăugat oficialul.

Hill a precizat că Marea Britanie intră “într-o nouă fază” şi că l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, încă de acum câteva săptămâni că va demisiona în cazul unui Brexit.

“În acelaşi timp, trebuie să fie un transfer ordonat, aşa că am spus că voi colabora cu el pentru a mă asigura că acest lucru se întâmplă în următoarele săptămâni”, a precizat britanicul.

Jonathan Hill a fost trimis la Bruxelles de David Cameron şi a preluat portofoliul crucial al finanţelor.

Demisia sa a fost anticipată de analişti, în condiţiile în care mulţi politicieni europeni se opun posibilităţii ca Marea Britanie să se ocupe de stabilitatea financiară a UE, după ce a decis să părăsească blocul comunitar.

De altfel, mai mulţi europarlamentari i-au cerut încă de vineri demisia lui Hill.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.