Candidata democrată Hillary Clinton va câştiga în Virginia, stat cu 13 electori, potrivit unei proiecţii CNN. Agenţia Reuters anunţă victoria fostei şefe a diplomaţiei şi în Colorado, stat cu nouă electori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceste condiţii, Clinton a obţinut susţinerea a 131 de electori, din totalul de 270 de care are nevoie pentru a câştiga cursa pentru Casa Albă.

Donald Trump se bucură de susţinerea a 167 de electori.

Potrivit analiştilor, Clinton trebuie neapărat să câştige în Pennsylvania, Virginia, New Hampshire şi Michigan.

În Florida, cursa este extrem de strânsă, iar estimările s-au schimbat de mai multe ori pe parcursul numărării voturilor. După numărarea a 95% din sufragii, Donald Trump conduce, însă, cu 49,2% din sufragii, faţă de 47,7% Hillary Clinton.

În Michigan, unde au fost numărate 29,% din voturi, Trump conduce cu 49.% din sufragii (937.388), faţă de 46% (879.968) obţinute de Clinton.

O surpriză neplăcută pentru democraţi o reprezintă statul Wisconsin, un fief al lui Obama, ce pune în joc 10 electori. Potrivit rezultatelor parţiale, anunţate după numărarea a aproape 50% din voturi, Trump a obţinut deocamdată 48,6% din voturile numărate (738.802), în timp ce Clinton are 46,2% din sufragii (701.845).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.