Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii sunt audiaţi de autorităţi vineri, relatează Nice-Matin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorul masacrului a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceză. El este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violenţe conjugale şi ameninţări. El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună şi a fost plasat sub control judiciar, potrivit AFP.

Pe de altă parte, Le Figaro afirmă că a fost arestat în martie.

 El nu era, însă, în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale şi a permisului de conducere a fost găsit în camion.  Anchetatorii au mai recuperat din vehicul şi un card bancar, dar şi un telefon mobil.

În plus, oficialii l-au identificat pe suspect pe camerele de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câţiva kilometri distanţă de locul atacului.

Autorităţile au făcut percheziţii la domiciliul atacatorului.

Presupusul terorist de la Nisa era din oraşul Msaken, situat la aproximativ 12 kilometri sud de Sousse, în nord-estul Tunisiei, potrivit unor surse tunisiene din domeniul securităţii, scrie Reuters. El a fost ultima dată la Msaken în urmă cu patru ani, potrivit surselor citate.

Autorităţile tunisiene nu îl cunoşteau ca având opinii radicale sau islamiste.

Presupusul autor al atacului de la Nisa, un bărbat "solitar" şi "tăcut", afirmă vecinii

O serie de vecini de apartament afirmă despre presupusul autor al atacului de la Nisa, Mohamed Lahouaiej Boisvert potrivit presei franceze, că era un bărbat "solitar" şi "tăcut", relatează Nice Matin.

Bărbatul folosea o bicicletă pe care o urca în locuinţă sau o lăsa lângă o camionetă de serviciu.

El nu arăta ca o persoană religioasă şi purta adesea pantaloni scurţi, a declarat pentru AFP Sébastien, un locatar al imobilului cu patru etaje în care locuia Mohamed Lahouaiej Boisvert.

Vecina sa de palier, Alexia, afirmă că a stat de vorbă cu el o singură dată, când acesta a întrerupt contorul electric.

La etajul superior, o familie numeroasă subliniază că tânărul nu răspundea niciodată la salut.

Doar o locuitoare de la parter, Anan, a declarat că era suspicioasă cu privire la acest vecin, "un bărbat frumos, care (îi) fixa prea mult cele două fiice".
 

Potrivit primelor informaţii, suspectul a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge în zona unde se afla mulţimea care urmărea focurile de artificii. Acolo a ucis cel puţin 84 de persoane.

Numărul total al răniţilor nu este clar deocamdată. O parte din presa franceză vorbeşte de peste 100 de persoane, restul de circa 60. Cert este că la un spital din apropiere au fost internaţi 54 de copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.