China a plasat în izolare 1,7 milioane de persoane în provincia Anhui (estul ţării), unde au fost raportate aproximativ 300 de cazuri noi de COVID luni, ca parte a unei noi creşteri a numărului de cazuri în anumite regiuni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China adoptă o abordare fermă faţă de virus, prin aplicarea de campanii majore de screening, carantine obligatorii şi izolări de îndată ce apar noi cazuri. Focarul din Anhui a izbucnit în contextul în care economia Chinei îşi revine încet în urma carantinei din Shanghai, care a fost ridicată la începutul lunii iulie, după câteva luni.

Două localităţi din provincia Anhui, Sixian şi Lingbi, au anunţat carantine care afectează peste 1,7 milioane de persoane, care pot să îşi părăsească locuinţele doar pentru a fi testate.

Televiziunea publică CCTV a difuzat imagini cu străzile goale din Sixian în weekend, cu locuitorii care stau la coadă pentru a face al şaselea test PCR în câteva zile. Ministerul Sănătăţii a anunţat luni 287 de noi cazuri pozitive în Anhui, totalul fiind de peste 1.000 de cazuri înregistrate la nivelul provinciei în ultimele zile.

Guvernatorul provinciei, Wang Qingxian, a cerut autorităţilor să ”implementeze testarea rapidă”, precum şi carantina şi raportarea cazurilor cât mai curând posibil.

Provincia vecină Jiangsu a raportat luni 56 de cazuri noi în patru oraşe. Numărul cazurilor rămâne foarte scăzut în China, comparativ cu marea majoritate a altor ţări, însă autorităţile chineze intenţionează să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului din cauza resurselor medicale limitate în anumite locuri şi a ratei relativ scăzute de vaccinare în rândul vârstnicilor.

Cu toate acestea, această strategie cântăreşte foarte mult în economia gigantului asiatic.

Singura relaxare notabilă luată în ultimele săptămâni de autorităţi a fost reducerea carantinei la la sosirea în China de la minimum 21 de zile, la 10 zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.