Armata americană anunţă că a efectuat un atac aerian în provincia siriană Idleb, vizând un lider al grupării jihadiste Hurras al-Din, apropiată Al-Qaida, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Abu Hamzah al Yemeni se deplasa singur, pe motocicletă, când a avut loc lovitura”, anunţă într-un comunicat Comandamentul Central (CENTCOM) al armatei americane.

CENTCOM precizează că nu deţine informaţii despre victime civile.

”Eliminarea acestui lider de rang înalt va perturba capacitatea Al-Qaida de a comite atacuri vizând cetăţeni americani, ai partenerilor noştri şi civili nevinovaţi din întreaga lume”, subliniază CENTCOM.

Autorităţile americane au un ”înalt grad de încredere” în faptul că atacul aerian - cu o dronă - l-a ucis pe liderul jihadist, potrivit unui conducător al operaţiunii, citat de CNN.

Aceasta este a doua operaţiune americană - în iunie -vizând conducători jihadişti de rang înalt în Siria.

Forţe americane l-au prins, la 16 iunie, pe Hani Ahmed Al-Kurdi, un lider al grupării Statul Islamic (SI), într-un raid în provincia Alep.

Ele l-au ucis pe liderul SI Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qourashi, la 3 februarie, într-o operaţiune la Atme, o regiune din Idleb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.