Un bărbat care s-a baricadat miercuri, înaintea deschiderii către public, în Muzeul arheologic de la Saint-Raphaël (Var) a fost reţinut. Cuvinte ameninţătoare în arabă au fost scrise pe zidurile clădirii, iar poliţia s-a desfăşurat masiv în jurul acestei instituţii pe Coasta de Azur, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bărbatull baricadat într-un muzeu arheologic pe Coasta de Azur, reţinut

”Muzeul va deveni un infern”, potrivit uneia dintre aceste inscripţii vizibile la exteriorul muzeului, în care una sau două persoane ar fi intrat prin efracţie în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit sursei citate.

Persoana sau persoanele respective refuză să se predea sau să comunice cu forţele de ordine.

Nicio revendicare nu a fost formulată, iar motivul acestei acţiuni era, pentru moment, necunoscut.

Alertaţi către ora locală 7.30 (8.30, ora României), poliţişti trimişi la faţa locului nu au precizat dacă aceste persoane sunt înarmate sau nu.

Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul muzeului, care se află în centrul acestei localitţi cu 35.000 de locuitori.

”Sunt bariere de jur împrejur, strada este complet închisă, poliţia este la faţa locului, aşteaptă, iar pentru moment este calm”, a declarat la telefon pentru AFP directorul Duplex, un restaurant situat în faţa muzeului.

”Noi ne aflam în apartamentul nostru, deasupra restaurantului, când am fost treziţi de poliţie, care ne-a cerut să evauăm”, a continuat restauratorul, Sébastien Belkacem. ”Însă ne-am închis la noi acasă şi aşteptăm. este evenimentul anului, aici nu se întâmplă niciodată nimic!”.

UNITĂŢI DE ELITĂ MOBILIZATE

Clasat monument istoric, acest muzeu de arheologie, situat pe rue de la Vieille église, în centrul vechiului Saint-Raphaël, constituie un spaţiu de 800 de metri pătraţi de expoziţie împreună cu biserica romană de alături. El cuprinde un spaţiu de arheologie submarină şi primeşte aproximativ 20.000 de vizitatori pe an.

La ora locală 10.00 (11.00, ora României), personal din cadrul RAID (Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion), o unitate de elită din cadrul Poliţiei Naţionale franceze, a sosit şi s-a poziţionat în jurul clădirii.

Genişti erau de asemenea aşteptaţi, a precizat o sursă din cadrul poliţiei la locul operaţiunii.

”Există suspiciunea că cel puţin un individ este baricadat înăuntru”, a declarat pentru AFP Prefectura din Var. În ceea ce priveşte inscripţiile de pe faţada muzeului, ”ele sunt pe cale să fie traduse în întregime”.

Subprefectul din Draguignan (Var), Eric de Wispelaere, a venit la faţa locului şi urma să susţină o conferinţă de presă împreună cu primarul oraşului Frédéric Masquelier şi procurorul Republicii Patrice Camberou.

Contactată de AFP, Primăria Saint-Raphaël nu a dorit să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.