Cadravele a cel puţin 20 persoane - tineri - au fost găsite într-un bar de noapte, într-un township din East London, în Africa de Sud, anunţă duminică poliţia locală, care anchetează cu privire la circumstanţele acestor morţi, în contextul în care nicio victimă nu pare să prezinte răni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ anterior, 17 cadavre au fost găsite în local.

”Sunt 17 tineri care au fost găsiţi morţi într-un bar de noapte la East London. Circumstanţele morţilor nu sunt cunoscute pentru moment”, anunţă la postul de televiziune eNCA şeful poliţiei provinciei, generalul Thembinkosi Kinana.

Victimele au vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, precizează el.

Potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare, cadavrele sunt lungite pe jos, iar niciunul nu pare să prezinte vreo rană.

”Trei răniţi au murit la spital, iar alţi doi se află în stare critică, a anunţat la un post local de telviziune şefa Securităţii în Guvernul provincial, Weziwe Tikana-Gxothiwe.

Un reprezentant al serviciilor de sănătate de la nivelul provinciei, Unathi Binqose, a îndepărtat posibilitatea unei busculade.

”Este dficil să ne gândim că a fosto busculadă, pentru că niciuna dintre victime nu prezintă răni deschise vizibile”, declară el telefonic AFP de la faţa locului.

Ziarul local Unathi Binqose scrie că ”corpurile sunt răspândite, la mese, pe scaune şi pe jos”, fără ”să se vadă vreun semn de rană”.

Pe reţele de socializare, unii evocă posibilitatea unei intoxicaţii cu gaz sau a unei otrăviri colective.

Televiziuni locale difuzează în buclă imagini cu mulţimi de familii şi trecători adunate în jurul acestui club de noapte din East London, un oraş cu un milion de locuitori, situat la Oceanul Indian, la aproximativ 700 de kilometrisud de Joahnnesburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.