Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunţat că va organiza o emisiune de tip reality-show pentru a-şi selecta următorul asistent prezidenţial. Emisiunea lui Kadîrov va purta numele de ”Komanda”, iar participanţii trebuie să-şi prezinte cele mai bune idei pentru a reforma republica şi să-şi demostreze capacitatea de a munci non-stop, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea Rossiya 1, care va emite emisiunea de tip reality-show, a precizat că participanţii se pot înscrie până la 22 iulie.

Un videoclip promoţional îl arată pe Kadîrov boxând cu un prezentator TV, înainte de a-l forţa pe acesta să treacă prin mai multe obstacole militare.

”Doar cei mai buni dintre cei buni au şansa de a deveni următorul asistent al liderului republicii”, spune Kadîrov. 

Încercările, la care vor fi supuşi participanţii, vor fi organizate în munţii şi staţiunile cecene. Emisiunea va încerca să prezinte ospitalitatea locală, iar o nuntă tradiţională va fi inclusă în program.

”Veţi vedea cum femeile cecene aşează o masă şi care sunt tradiţiile noastre. Participanţii vor trebui să demostreze în fiecare zi că pot să ducă la capăt anumite sarcini într-un timp limită, că pot munci non-stop, pot să depăşească orice obstacol şi să aducă la viaţă cele mai interesante proiecte alături de echipa preşedintelui”.

După ce a fost numit la conducerea Ceceniei în 2007, Ramzan Kadîrov a început reconstrucţia capitalei Groznîi, care a fost devastată în războiul de insurgenţă din anii `90. Reconstrucţia a fost finanţată de Kremlin, care a permis construcţia celei mai mari moschei din Europa şi a unui complex de zgârie nori.

Însă, sub conducerea lui Kadîrov, Cecenia pare să funcţioneze sub legi rupte de politica Kremlinului. Astfel, autorităţile cecene obligă femeile să îţi acopere părul, iar cele mai multe abuzuri împotriva femeilor sunt ignorate. Practicile implementate în Cecenia încalcă politica libertăţii confesiunilor propagată de Moscova.

Potrivit presei ruse, în repetate rânduri poliţia federală a intrat în Cecenia în urmărirea unor suspecţi, însă a fost oprită de bărbaţi înarmaţi conduşi de Kadîrov. Mai mult, unul dintre ofiţerii de securitate ai liderului cecen a fost inculpat pentru uciderea liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov.

Relaţia dintre Kadîrov şi Putin s-a răcit în ultimii ani, însă radicalii islamişti din Cecenia reprezintă un pericol mai mare pentru Kremlin decât un lider rebel. Până la urmă, Cecenia rămâne cel mai mare exportator de luptători străini pentru Statul Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.