Bilanţul tragediei migranţilor găsiţi morţi într-un camion în San Antonio, Texas, a crescut la 53 de victime, au anunţat, miercuri, serviciile de imigraţie din SUA, citate de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte unsprezece persoane mai erau internate în regiune, au adăugat ei fără a preciza starea de sănătate.

Dintre cele 53 de victime, 27 erau din Mexic, 14 din Honduras, şapte din Guatemala şi două din El Salvador, a declarat Francisco Garduno, şeful Institutului Naţional al Migraţiei din Mexic. Trei persoane nu au fost încă identificate.

Descoperirea înspăimântătoare a fost făcută luni seară, când un muncitor din oraşul San Antonio a auzit un apel de ajutor lângă un drum unde lucra şi a deschis uşa din spate a camionului. Serviciile de urgenţă au scos mai întâi 46 de cadavre şi şaisprezece persoane "conştiente", inclusiv patru minori, care au fost transferate la spitalele din apropiere. După o zi marcată de temperaturi apropiate de 40 de grade, aceştia au suferit de hipertermie şi deshidratare.

Poliţia federală a arestat marţi doi bărbaţi la o adresă legată de plăcuţa de înmatriculare a camionului, potrivit documentelor instanţei. Juan Francisco D'Luna-Bilbao şi Juan Claudio D'Luna-Mendez, doi cetăţeni mexicani ale căror vize de turist expiraseră, sunt acuzaţi pentru că au purtat o armă interzisă. O a treia persoană, suspectată că ar fi condus camionul, a fost arestată şi în apropierea locului unde era parcat vehiculul în timp ce era "sub efectul metamfetaminei”, potrivit cotidianului San Antonio Express-News, citând surse din poliţie. De asemenea, el "a încercat să se prefacă drept unul dintre supravieţuitori”, a spus Francisco Garduno.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.