Un cutremur de magnitudinea 5,9, care a afectat oraşul iranian Khoy (nord-vest), s-a soldat cu trei morţi şi 816 răniţi, sâmbătă seara, în apropierea frontierei cu Turcia, potrivit presei de stat iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a avut loc în provincia iraniană Azerbaidjanul de Vest, la ora locală 21.44 (20,14, ora României), potrivit Centrului Seismologic al Universităţii Teheran.

”Până acum, seismul s-a soldat cu trei morţi şi 816 răniţi”, declară agenţiei oficiale iraniene de presă Irna guvernatorul provinciei Azerbaidjanul de Vest, Mohammad Sadegh Motamedian.

Un bilanţ anterior, prezentat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, anunţa doi morţi şi 580 de răniţi.

Ministrul iranian de Interne Ahmad Vahidi s-a dus la Khoy pentru a superviza situaţia, potrivit Irna.

Iranul se află la întâlnirea mai multor plăci tectonice şi înregistrează o puternică activitate seismică.

La 18 ianuarie, un cutremur de magnitudinea 5,8, în apropiere de Khoy, s-a soldat cu câteva sute de răniţi.

În februarie 2020, un cutremur de magnitudinea 5,7 a afectat satul Habash-e Olya (vest) şi s-a soldat cu cel puţin nouă morţi de cealaltă parte a frontierei, în Turcia.

Cel mai sângeros cutremur înregistrat vreodată în Iran, de magnitudinea 7,4 a avut loc în 1990 şi s-a soldat cu 40.000 de morţi, în nordul ţării, şi 30.000 de răniţi. O jumătate de milion de oameni au rămas, atunci, fără locuinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.