Bilanţul atentatului de vineri, din sud-estul Turciei, a crescut la 11 morţi şi 78 de răniţi, dintre care trei civili, a anunţat guvernatorul local citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul nu a fost revendicat, dar premierul Binali Yildirim a declarat că nu are nicio îndoială Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) se află în spate şi a avertizat cu represalii.

Cizre se află în provincia Sirnak, la graniţa cu Siria şi Irakul, o zonă cu populaţie majoritar kurdă.

Explozia vine după ce presa de la Ankara a anunţat că trupele turce au deschis focul joi asupra combatanţilor kurzi susţinuţi de Statele Unite, în nordul Siriei, ceea ce subliniază complicaţiile unei incursiuni menite să securizeze frontiera dintre Siria şi Turcia atât în faţa organizaţiei teroriste Stat Islamic, cât şi în faţa avansului kurzilor.

O sursă din serviciile turce de securitate a declarat că armata a deschis focul asupra unor unităţi ale YPG aflate la sud de Jarablus, relatează agenţia Anadolu, care a descris acţiunea drept focuri de avertisment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.