Preşedintele american Joe Biden s-a abţinut de la orice angajament în vederea încheierii unui acord de liber-schimb cu Regatul Unit şi a anunţat doar că ”discuţiile continuă”, într-o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson, în care a separat acest acord de problema nord-irlandeză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va trebui să lucrăm la el (acord)”, a declarat Biden, la Casa Albă, răspunzând unei întrebări despre acordul comercial pe care britanicii vor să-l încheie cu ardoare.

”Discuţii continuă pe această temă”, a adăugat şeful statului american.

Joe Biden a avertizat că ”nu vrea deloc” să vadă ”o schimbare a frontierei iralndeze” în urma Brexitului şi a dat asigurări, în privinţa unui eventual acord comercial, că este vorba despre ”două subiecte diferite”.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrat Nancy Pelosi, a legat în mod clar respectarea Acordului de Pace din Vinerea Marea în Irlanda de Nord - care prevede o frontieră deschisă cu Irlanda - de orice negocieri comerciale cu Londra.

Guvernul britanic este împotmolit, în prezent, în negocieri post-Brexit cu Uniunea Europeană (UE), pe tema dispoziţiilor vamale specifice provinciei britanice Irlanda de Nord.

Premierul britanic Boris Johnson a salutat marţi, în Biroul Oval, ”marile progrese” recente în relaţia Londrei cu Washingtonul.

El a catalogat drept ”fantastică” ridicarea restricţiilor impuse călătorilor în Statele Unite.

Boris Johnson a salutat, de asemenea, acordul strategic pe care Regatul Unit l-a încheiat cu Statele Unite şi Australia, AUKUS, care a dezlănţuit furia Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.