Poliţia West Midlands a anunţat că investighează ca ”incident xenofob” un discurs ţinut anul trecut de ministrul de Interne, Amber Rudd, în cadrul unui congres al Partidului Conservator. Amber Rudd a vorbit despre o posibilă înăsprire a legislaţiei care permite companiilor britanice să recruteze angajaţi din afara graniţelor. Însă, un profesor de la Universitatea Oxford s-a plâns că ministrul de Interne apelează la un ”discurs al urii” pentru a obţine sprijin în vederea împlinirii propriilor interese politice, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile britanice au dat asigurări că nicio infracţiune nu a fost comisă în cazul discursului lui Amber Rudd.

”Aceasta nu este o crimă xenofobă. Ministrul de Interne a transmis în mod clar că ura nu are niciun loc într-o naţiune care să funcţioneze pentru toţi locuitorii Marii Britanii. Ea şi-a stabilit drept prioritate cheie combaterea xenofobiei şi rasismului, într-una din primele intervenţii publice a lansat Planul de Acţiune împotriva Crimelor Rasiste”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Interne.

Se pare că poliţiştii trebuie să înregistreze orice plângere drept un ”incident xenofob”, care nu intră însă în categoria infracţiunilor penale.

Profesorul Joshua Silver de la Universitatea Oxford a explicat că mai mulţi politicieni au utilizat discursul urii drept instrument pentru împlinirea propriilor scopuri politice.

Comentariile lui Amber Rudd au generat o dezbatere aprinsă, aceasta susţinând într-o intervenţie radio că ia în considerare să numească public acele companii care nu prezintă o listă cu naţionalităţile angajaţilor pentru a forţa un ”comportament mai bun”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.