Un bărbat australian a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că şi-a încurajat soţia să se sinucidă, un caz care ar putea crea un precedent la nivel global, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Graham Morant, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat luna trecută după ce a sfătuit-o şi a ajutat-o pe soţia sa, Jennifer Morant, să se sinucidă în 2014.

El a fost motivat de dorinţa de a beneficia de asigurarea de viaţă a soţiei, a precizat judecătorul.

Morant ar fi primit un milion de dolari.

„Aţi sfătuit-o pe soţia dumneavoastră să se sinucidă pentru că aţi vrut să puneţi mâna pe cei 1,4 milioane de dolari australieni”, a afirmat judecătorul Peter Davis la Curtea Supremă din Queensland vineri.

Jennifer Morant suferea de durere cronică, depresie şi anxietate, dar nu suferea de o boală fatală.

Judecătorul Davis a declarat că este pentru prima oară, la nivel global, când o persoană a fost condamnată pentru că a sfătuit pe cineva să se sinucidă.

Morant a pledat nevinovat, dar juriul a considerat că soţia nu şi-ar fi luat viaţa fără sfaturile sale. Femeia în vârstă de 56 de ani a fost găsită moartă lângă un generator de benzină în maşina sa pe 30 noiembrie 2014. Lângăă ea era plasată o foaie cu mesajul: „Vă rog să nu mă resuscitaţi”.

Soţul ei a condus-o anterior la un magazin pentru a cumpăra generatorul.

Morant i-a spus soţiei sale că plănuieşte să folosească banii din asigurare pentru a construi o biserică.

„Aţi profitat de vulnerabilitatea ei, ea fiind o femeie bolnavă şi depresivă”, a afirmat judecătorul.

Morant a primit pedeapsa maximă de 10 ani de închisoare pentru sfătuit o persoană să se sinucidă şi o pedeapsă de şase ani pentru ajutarea persoanei să ducă la capăt procesul. Cele două pedepse vor fi săvârşite în acelaşi timp. El va fi eligibil pentru eliberarea pe cauţiune în octombrie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.