Premierul australian Scott Morrison a fost vaccinat, duminică, la Sydney, împotriva coronavirusului, el făcând parte din primul grup imunizat în Australia, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Morrison a fost a 12-a persoană căreia i s-a administrat vaccinul Pfizer la un eveniment transmis în direct de televiziuni, descris ca o “deschidere de cortină” pentru campania de imunizare a populaţiei.

Jane Malysiak, în vârstă de 85 de ani, a fost prima persoană din Australia căreia i s-a făcut vaccinul. Malysiak, născută în Polonia, locuieşte în Australia de la vârsta de 13 ani.

Morrison, purtând drapelul Australiei pe mască, a stat alături de Malysyak când aceasta a fost vaccinată. “Sunt fericită că am fost vaccinată”, a spus femeia, încurajată apoi de Morrison să facă semnul “V” de la vaccin.

După Malysiak, i s-a administrat vaccinul altei persoane în vârstă, iar apoi câtorva persoane din prima linie a luptei cu coronavirusul.

“Acesta este începutul unui pas foarte important. De acum încolo, cu fiecare zi care trece lucrurile vor deveni din ce în ce mai normale”, a declarat Scott Morrison.

Australia îşi propune să vaccineze aproximativ 4 milioane de oameni până în prima parte a lunii martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.