Aproximativ 30 de musulmani au participat la un tur pe jos, în Budapesta, intitulat "Musulmanii trăiesc printre noi", menit să arate "faţa umană a acestei comunităţi", în contextul în care musulmani din Ungaria spun că se tem de referendumul împotriva migraţiei organizat duminică de Guvern, despre care afirmă ca a alimentat xenofobia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încep să simt că propria mea ţară m-a renegat", a declarat Timea Nagy, o musulmană unguroaică care a participat la acest tur de trei ore.

Ungurii au fost supuşi unei campanii guvernamentale agresive împotriva migraţiei.

Premierul Viktor Orban a declarat că ungarii "nu au probleme" cu membrii comunităţii ungare musulmane, dar că orice cotă de migranţi care cer azil - inclusiv musulmani - impusă de Uniunea Europeană va distruge identitatea creştină şi culturală a Ungariei.

Orban speră ca acest sistem de cote să fie respins prin referendumul de duminică, iar Bruxellesul să fie astfel obligat să renunţe la program.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.