Autorităţi locale din România au utilizat un steag britanic care nu se mai foloseşte de 200 de ani pentru a marca - incorect - vizita ambasadorului Marii Britanii, comentează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Paul Brummell a participat, lângă această ”antichitate”, la o întâlnire cu primarul Iaşului Mihai Chirică, comentează postul paneuropean.

Steagul, folosit la evenimentul de luni, nu avea crucea roşie a Sfântului Patrick, un simbol care reprezintă Irlanda şi care a fost incorporat în steagul britanic - Union Jack - în 1801.

Răspunzând unor critici cu privire la această gafă, Primăria Iaşi a scris pe Facebook că întâlnirea nu a fost organizată de către municipalitate, ci de Prefectura Iaşi, care reprezintă Guvernul.

Primăria salută relaţia Iaşului cu ambasadorul britanic aflat la sfârşit de mandat şi pune vina acestei greşeli de protocol numai pe seama prefecturii.

Ambasadorul Paul Brummell, care-şi încheie mandatul de patru ani în România în august, nu este singurul reprezentant străin primit cu steagul nepotrivit.

Cu doar o zi înainte, la ceremonia de deschidere a Consulatului Estoniei în oraşul-port Constanţa, steagul eston a fost ridicat cu susul în jos.

Incidentul nu a fost lăsat aşa de premierul eston.

Jüri Ratas s-a dus la steag, l-a dat jos de pe catarg şi l-a poziţionat corect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.