Ali Sonboly este numele adolescentului cu dublă cetăţenie, germană şi iranană, care a ucis nouă persoane vineri seara, la un mall şi un restaurant McDonald's din Munchen, înainte să se sinucidă, scrie presa germană, relatează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentându-se drept "Selina Akim", o adolescentă, Sonboly a postat mesaje pe un fals cont de Facebook prin care a încercat să ademenească victime tinere cu promisiuni mincinoase că le oferă mâncare, cu doar câteva ore înainte să comită sângerosul atac.

Poliţia a ridicat sâmbătă dimineaţa, cu prudenţă, starea de alertă, după mai bine de şapte ore de la începutul atacului, la ora locală 18.00 (19.00, ora României), şi după ce a plasat oraşul sub asediu, oprind toate mijloacele de transport pentru a desfăşura o uriaşă operaţiune de căutare.

Poliţiştii au anunţat că trupul unui băiat, pe care l-au găsit în apropiere de scena dramei, este al atacatorului, care pare că a acţionat singur.

Şeful Poliţiei din Munchen, Hubertus Andrae, a declarat într-o  conferinţă de presă că suspectul are dublă cetăţenie germană şi iraniană, că locuia în Munchen şi că motivele sale erau în continuare "întru totul neclare".

Andrae a declarat că trupul suspect a fost găsit la două ore şi jumătate după atac şi a fost identificat ca fiind al atacatorului în baza declaraţiilor unor martori oculari şi înregistrării atacului de camere de supraveghere.

Băiatul nu avea cazier judiciar şi nu există probe ale vreunei legături cu vreo organizaţie teroristă, a declarat Andrae.

Martori au declarat că au văzut trei bărbaţi înarmaţi cu puşti în apropiere de mallul Olympia Einkaufszentrum. Însă şeful poliţiei a anunţat că două persoane care au fugit din zonă au fost anchetate şi "nu au nicio legătură cu incidentul".

Andrae a precizat că între victime se află tineri, că printre cei 16 răniţi se află copii, iar trei răniţi sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.