Republicanul Donald Trump a promis sâmbătă seara că va anula sau va renegocia toate acordurile comerciale internaţionale semnate de Statele Unite în primele 100 de zile petrecute la Casa Albă. De asemenea, planul său pentru primele trei luni de mandat prezidenţial vizează eliminarea imigranţilor ilegali şi implementarea unei reforme privind etica oficialilor guvernamentali americani, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne găsim în acest moment la o intersecţie extrem de importantă a drumului. Repetăm greşelile din trecut sau alegem să credem într-un viitor mai bun pentru noi şi pentru această naţiune măreaţă?”, aşa şi-a început prezidenţiabilul republican discursul din localitatea istorică Gettysburg, Pennsylvania.

Donald Trump a promis că va anula sau va renegocia complet Acordul de Liber Schimb Nord-American (NAFTA) semnat cu Mexic şi Canada, precum şi Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) semnat cu 11 state din Oceanul Pacific, printre care se numără Australia, Canada, Japonia, Malaezia, Chile, Vietnam şi Singapore.

De asemenea, miliardarul republican a promis că-i va cataloga pe chinezi drept manipulatori ai cursului valutar, pentru a permite autorităţilor să lupte împotriva abuzurilor comerciale.

Trump a cerut reforme în ceea ce priveşte guvernul federal, inclusiv prin limitarea numărului de mandate pentru congresmani şi prin îngheţarea unor noi angajări.

Republicanul a prezentat primele zece proiecte legislative, pe care le va propune în Congres. Printre acestea se numără tăieri masive de taxe şi ridicarea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Între timp, republicanul rămâne în urma rivalei sale democrate în cele mai multe sondaje de opinie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.