Guvernatorul de New Jersey, Chris Christie, a declarat că o singură persoană şi-a pierdut viaţa în accidentul de tren ce a avut loc joi la Hoboken, nu trei, cum anunţase anterior presa, relatează NBC News. De asemenea, peste 75 de persoane au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:05 - O singură persoană şi-a pierdut viaţa în accidentul de tren, spune guvernatorul de New Jersey

Guvernatorul de New Jersey, Chris Christie, a declarat că o singură persoană şi-a pierdut viaţa în accidentul de tren ce a avut loc joi la Hoboken, nu trei, cum anunţase anterior presa, relatează NBC News.

De asemenea, el a precizat că toţi călătorii au fost scoşi din vagoane şi duşi la două spitale din apropiere. Oficialul nu a spus numărul răniţilor, dar, potrivit unor surse medicale, este vorba de 75, până la 100 de oameni.

UPDATE 18:26 - Trenul care a deraiat în New Jersey avea întârziere, spun martori

Trenul care a deraiat în New Jersey, provocând moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea a 75, până la 100 de oameni, avea întârziere, au declarat martori pentru ABC News

Trenul plecase din Spring Valley, New York, la ora locală 7.23 (14.23 ora României) şi trebuia să ajungă la Hoboken la 8.38 (15.38 ora României). Garnitura a avut, însă, întârziere. Accidentul s-a produs la ora locală 8.45 (15.45 ora României). 

Un martor a declarat pentru CBS News că majoritatea răniţilor grav se aflau pe peron în momentul impactului.

Potrivit primelor informaţii, în tren se aflau circa 250 de oameni.

Accidentul a avariat grav clădirea gării Hoboken, iar autorităţile au evacuat-o.

“Sunt pagube structurale grave la terminal, de aceea a fost evacuat. Acum nu este sigur să se intre acolo”, a declarat directoarea departamentului de relaţii cu presa al NJ Transit, compania de transport public din New Jersey.

Primele două vagoane, care erau şi cele mai aglomerate, au fost avariate grav. Printre răniţi se află şi mecanicul locomotivei.

Mai multe persoane sunt prinse încă în vagoane, iar numeroase ambulanţe şi echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă se află la faţa locului.

 

Potrivit primelor informaţii, trenul nu a oprit la capăt de linie, a sărit de şine şi a lovit peronul şi clădirea gării.

Deocamdată anchetatorii privilegiază pista unui accident, dar au subliniat că investigaţia este la început.

 

Hoboken se află pe malul vestic al râului Hudson, în apropiere de New York City. Gara sa este una dintre cele mai aglomerate din zona metropolitană şi este folosită de mulţi navetişti care merge din New Jersey în Manhattan.

Linda Albelli, în vârstă de 62 de ani, a povestit că stătea pe scaunul ei, într-unul dintre vagoanele din spate, când trenul s-a apropiat de gară.

„Am observat ‘nu încetineşte, mergem prea repede’, şi atunci a fost o izbitură enormă”, a declarat ea.

O parte dintre pasagerii răniţi au fost întinşi pe băncile din gară, până la sosirea echipajelor de prim-ajutor, a adăugat femeia. “Erau atât de mulţi, mulţi oameni aveau nevoie de atenţie” medicală, a subliniat Albelli.

Circulaţia feroviară în zonă este blocată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.