Şaptezeci şi şase de oameni au murit, iar cinci au supravieţuit în urma accidentului aviatic din Columbia, au anunţat şeful Poliţiei din Medellin şi autoritatea Aviatică Civilă locală, pe Twitter. Nu mai există alţi supravieţuitori, potrivit oficialilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandantul José Gerardo Acevedo a confirmat că 76 de oameni au murit în accidentul produs la ora locală 22.15 – 75 dintre ei pe loc şi unul la spital, în urma rănilor suferite.

Iniţial, la spital fuseseră duşi doi membri ai echipajului, trei jucători de fotbal şi un jurnalist. Nu se ştie care dintre ei a decedat în urma rănilor.

În total, la bord se aflau 81 de persoane. Autorităţile au suspendat operaţiunile de căutare, din cauza ploilor abundente care afectează zona muntoasă, îngreunând accesul. Eforturile vor fi reluate după ce se v alumina în zonă.

Presa din Columbia a publica imagini cu epava, în timp ce cea braziliană scrie că printre cei aflaţi la bord se aflau 21 de jurnalişti.

Flightradar24, care urmăreşte în timp real cursele aeriene din lume,  a pierdut semnalul cursei 1933 când aceasta se afla la circa 4.700 de metri altitudine şi la circa 30 de kilometri destinaţie.

„În această seară s-a aflat că un avion care venea de pe aeroportul Viru Viru, din Santa Cruz, Bolivia, care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul Jose Maria Cordova, s-a abătut de la traseu”, a spus un oficial din serviciile de salvare columbiene, Mauricio Parodi, pentru presă, la scurt timp după ce au apărut primele informaţii în legătură cu tragedia aviatică.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată, dar sunt vehiculate două ipoteze: fie aeronava a rămas fără combustibil, fie a fost vorba de o problem electrică, dar pilotul a vrut să consume tot combustibilul înainte de o aterizare de urgenţă, pentru a evita un posibil incendiu.

La bordul aeronavei Avro RJ85 produs de o companie inclusă în prezent în BAE Systems, se aflau şi 22 de jucători ai echipei  Chapecoense, care urma să joace, miercuri, meciul tur al finalei Copei Sudamericana (echivalentul sudamerican al Ligii Europa) la Medellin, contra formaţiei Atletico Nacional.

A fost pentru prima dată când echipa a ajuns în finala unei competiţii majore din America de Sud.

Federaţia Sud-Americană de Fotbal a suspendat toate partidele şi activităţile după accidentul aviatic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.