O explozie s-a produs, luni, la o benzinărie dezafectată din municipiul Galaţi, suflul exploziei afectând patru autoturisme şi un hotel din apropiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, explozia s-a produs la o staţie peco dezafectată, într-o zonă în care se află un hotel şi o spălătorie auto.

Se pare că explozia s-a produs în subteran, fiind atât de puternică încât maşinile parcate au sărit în aer.

”Explozia s-a produs la o statie peco dezafectată. Bazinele de combustibil rămase în subteran probabil se efectuau lucrări de tăiere metal, ceva, în urma unei acumulări de gaz, de la acele rezervoare din subteran, probabil, s-a produs deflagraţia. Avem pagube materiale, 4 autoturisme afectate. Lucrăm cu 4 autospeciale cu apă şi spumă, a fost afectat un pic hotelul din apropiere. Oamenii s au autoevacuat în urma exploziei, nu a fost nimeni care să solicite ambulanţa, a declarat reprezentantul ISU Galaţi.

Traficul rutier în zonă a fost oprit. 

”Din cauza unei explozii survenite în urma unei acumulări de gaze la intersecţia străzii Frunzei cu Prelungirea Brăilei, circulaţia tramvaielor şi a troleibuzelor a fost oprită în oraş”, au anunţat reprezentanţii societăţii de transport în comun din Galaţi.

În urma incidentului nu au existat victime.

Ulterior, pompierii au anunţat că au reuşit să lichideze incendiul şi lucrează pentru umplerea cu spumă a rezervoarelor din subteran pentru a elimina eventuale riscuri viitoare.

”S-au efectuat lucrări cu foc deschis pentru a elimina elementele structurale ale staţiei peco. S-au depistat în subteran patru rezervoare de
combustibil, cel mai probabil acestea au mai avut resturi de combustibil,
au format o pătură de gaz, iar când s-a lucrat cu foc deschis s-a produs
explozia”, a declarat reprezentantul ISU Galaţi.

Conform sursei citate, în acest moment nu ar mai fi riscuri, incendiul
fiind stins. Bucăţi mari din beton au fost dislocate de suflul deflagraţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.