Mai multe echipe de salvamontişti au participat, timp de mai multe ore, în noaptea de marţi spre miercuri şi miercuri dimineaţă, la căutarea unui turist străin care s-ar fi rătăcit pe munte. În sprijinul salvatorilor a fost chemat şi un elicopter care a survolat zona. După ore de căutări, turistul a fost găsit de către poliţişti, în gara din Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Dispariţia turistului din Cehia, venit în vizită pe Valea Prahovei, a fost anunţată autorităţilor române marţi seară, de către colegul acestuia.
 
Conform datelor furnizate de către salvamontişti, acesta din urmă a anunţat că turistul ceh a dispărut în zona Brâna Caraimanului. Salvatorii au plecat imediat în zonă şi au continuat cercetările până miercuri dimineaţă, la ora 2:00, încercând, între timp, să îl contacteze telefonic pe cel dispărut, însă fără rezultat. 
 
"Dimineaţa, căutările au continuat terestru, cu efective mărite. Am solicitat şi sprijin aerian la IGAv, care a survolat zona, împreună cu un salvator montan. De această dată,  telefonul suna, dar acesta nu răspundea”, au scris salvatorii pe Facebook.
 
În cele din urmă, bărbatul a fost găsit miercuri, în jurul orelor prânzului, de către poliţişti, în gara din Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.