Treisprezece percheziţii la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi bancrută frauduloasă au avut loc în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Anchetatorii suspectează că au fost făcute înscrieri fictive la masa credală de trei milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul General al Poliţiei a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare, luni, 13 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele persoanelor bănuite, la sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate şi la un cabinet de avocatură. Percheziţiile au fost realizate într-un dosar de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi bancrută frauduloasă.
“Din cercetări, a reieşit că, în perioada 2017 – 2019, mai multe societăţi controlate de către un grup de persoane ar fi creat un circuit evazionist, constând în evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor operaţiuni fictive, prin care ar fi fost diminuat TVA-ul şi impozitul pe profit datorat, în scopul sustragerii de la declararea şi plata acestor obligaţii fiscale.  De asemenea, ar fi fost întocmite contracte de împrumut societate/angajamente de plată antedatate, care ar fi fost false, documente, care ar fi fost folosite de către persoanele bănuite pentru înscrierea la masa credală a unor creditori fictivi, în scopul obţinerii de către aceştia a unor avantaje pecuniare ilicite, în dauna creditorilor bugetari”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează că au fost făcute înscrieri fictive la masa credală, în valoare de 14.505.991 de lei (aproximativ 3 milioane de euro).
Totodată, vor fi puse în aplicare şapte mandate de aducere pentru audierea persoanelor şi luarea măsurilor care se impun.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.