Românul George Ploscaru, arestat preventiv şi acuzat că a sustras două diamante brute şi două inele cu diamant şi pietre preţioase dintr-un showroom al casei de bijuterii De Grisogono şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei şi a descris modul în care a acţionat, după ce la audierile de la DIICOT a uzat de dreptul de a nu da declaraţii. Conform motivării arestării preventive, în caseta pe care Ploscaru a schimbat-o cu cea în care se aflau diamantele şi inelele, românul a pus pietre de pe stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Ploscaru, care în timpul audierilor la DIICOT a refuzat dă dea orice declaraţie cu privire la acuzaţiile care i se aduc, a recunoscut în faţa completului de judecată de la Tribunalul Prahova, care a decis arestarea sa preventivă, faptele de care este acuzat.

”Atitudinea procesuală de recunoaştere în faţa instanţei de judecată, de descriere a modului de comitere a faptei, precum şi susţinerile că avea intenţia de a se preda autorităţilor franceze, nu reprezintă un argument puternic cu privire la adoptarea unei măsuri preventive neprivative de libertate. Această atitudine de aparentă cooperare ar putea fi însă valorificată într-un eventual proces de individualizare a pedepsei în cazul în care se va stabili vinovăţia inculpatului”, se arată în motivarea arestării preventive, încheiată de Tribunalul Prahova.

Din acelaşi document reiese că Ploscaru, care a reuşit să sustragă diamantele şi inelele în valoare de 5,2 milioane de euro înlocuind cutia în care acestea au fost puse cu una identică, a pus în cutia pe care a dat-o vânzătorului pietre de pe stradă.

”Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului P.G. bunurile spre examinare, au stabilit conform declaraţiilor inculpatului ca bunurile să fie achiziţionate, motiv pentru care acesta au fost poziţionate într-o cutie specială pentru bijuterii, după care au discutat să aştepte până se incasează prin virament contravaloarea bijuteriilor. În acest moment vânzătorul a fost sunat din nou de cetăţeanul sârb sub pretext că durează puţin procedura de virament, moment în care conform înţelegerii inculpatul a remis vânzătorului o altă cutie în care se aflau «pietre de pe stradă» părăsind locaţia cu bijuteriile puse în cutia iniţială ce a fost substituită”, precizează documentul citat.

George Ploscaru a fost arestat în 14 ianuarie, pentru infracţiuni de constituire de grup infracţional şi furt calificat, fiind acuzat că, în 30 decembrie 2016, a sustras dintr-un showroom din Paris al firmei elveţiene de bijuteriii de lux De Grisogono două diamnate brute şi două inele cu diamant şi pietre preţioase în valoare totală de 5,2 milioane euro.

Conform anchetatorilor, Ploscaru a dat un inel şi un diamant unor complici, cetăţeni sârbi, păstrând pentru sine un diamant şi un inel. Ploscaru a venit cu inelul în România, a încercat să îl vândă, acesta fiind recuperat de către procurorii DIICOT de la un dezvoltator imobiliar căruia Ploscaru i-l dăduse spre păstrare, promiţându-i că după vânzarea bijuteriei va cumpăra un apartament de la el. În acelaşi dosar sunt cercetaţi mai muIţi cetăţeni români şi străini, inclusiv concubina lui Ploscaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.