Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, duminică, în oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Galaţi şi Iaşi pentru a protesta faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. La Cluj-Napoca, numărul protestarilor a depăşit 10.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul din Cluj-Napoca s-a încheiat, peste 10.000 de oameni au mărşăluit prin oraş

Protestul din Cluj-Napoca faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale, la care au participat peste 10.000 de oameni, s-a încheiat fără incidente.

Protestatarii au început să vină în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în jurul orei 17.00, iniţial adunându-se în jur de o mie de oameni.

FOTO: Radu Hângănuţ / News.ro
FOTO: Radu Hângănuţ / News.ro

Majoritatea persoanelor au adus pancarte cu mesaje ca ”Amnistie pentru voi, doar în viaţa de apoi”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Respect pentru statul de drept”, ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Ei graţieţi, noi furaţi”.

Oamenii au avut şi o staţie de amplificare, cu o portavoce şi au luat pe rând cuvântul, iar după ce numărul lor a crescut au plecat în marş prin oraş.

Ei au pornit din Piaţa Unirii, pe Bulevardul Eroilor, Calea Dorobanţilor, Piaţa Mărăşti, Bulevardul 21 Decembrie, Strada Memorandumului, au ajuns în faţa Primăriei, apoi au mers pe Strada Petru Maior, la Casa de Cultură a Studenţilor, Strada Napoca şi s-au întors apoi în Piaţa Unirii după ora 20.00.

Pe durata protestului numărul manifestanţilor a ajuns la peste 10.000.

FOTO: Radu Hângănuţ / News.ro
FOTO: Radu Hângănuţ / News.ro

În jurul orei 20.30, protestatarii au plecat spre casă.

Duminica trecută, peste 5.000 de persoane au participat la un protest similar în Cluj-Napoca.

Sibiu: Protestul la care au participat peste cinci mii de oameni s-a încheiat fără incidente. FOTO, VIDEO

Protestul din municipiul Sibiu, la care au participat peste cinci mii de oameni s-a încheiat, duminică, în jurul orei 20.00, fără incidente. Oamenii au scandat lozinci precum ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta””, ”DNA să vină să vă ia!”, exprimându-şi susţinerea pentru Klaus Iohannis, DNA şi Codruţa Kovesi..


 

În municipiul Sibiu peste cinci mii de oameni au participat, duminică, la protestul faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Protestul a început la ora 17.00, în Piaţa Mare, cu doar câteva sute de participanţi, dar sibienii au continuat să se alăture protestatarilor, astfel încât, la ora 18.00, când oamenii au pornit în marş, erau deja peste cinci mii de participanţi.

Oamenii au înconjurat Piaţa Mare a oraşului scandând ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, ”DNA să vină să vă ia!”, ”Hoţii!”, ”PSD, ciuma roşie!”, dar şi lozinci la adresa CNA.

Imediat după ora 18.00, protestatarii au pornit în marş pe arterele principale ale oraşului.

Protestul din Braşov s-a încheiat, peste 3.000 de oameni au ieşit în stradă - VIDEO

Protestul din municipiul Braşov s-a încheiat, duminică seară, în jurul orei 21.00, la acţiune participând aproximativ 3.000 de oameni, dublu faţă de numărul celor adunaţi iniţial în faţa Prefecturii.

Protestul de la Braşov a început duminică, în jurul orei 18.00, în faţa Prefecturii, unde s-au adunat aproximativ 1.500 de oameni

Manifestanţii au pornit de la Prefectură în marş pe Strada Republicii, iar când au ajuns în Piaţa Sfatului numărul depăşea 3.000.

Oamenii au scandat: ”PSD Ciuma Roşie!“, ”DNA să vină să vă ia!“, ”Jos Corupţia!“, ”Drepturi pentru toţi, nu doar pentru hoţi!“ sau ”În democraţie hoţii stau la puşcărie!“ sau ”Informare, nu manipulare!”.

În jurul orei 19.30, potestatarii s-au întors la Prefectură de unde au plecat la sediul DNA. Braşovenii ieşiţi în stradă au cerut demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, şi a avocatului poporului, Victor Ciorbea.

Ploieşti: Aproximativ o mie de oameni în stradă: ”Ploieştiul cere, fără graţiere!”

Aproape o mie de oameni, între care mulţi tineri şi familii cu copii mici, au ieşit în stradă, duminică, pentru a protesta faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Manifestanţii scandează, printre altele, ”Ploieştiul cere, fără graţiere!” dar şi lozinci la adresa liderului PSD Liviu Dragnea şi a fostului preşedinte al PSD Prahova, Mircea Cosma,

Sutele de protestatari s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi s-au adunat, duminică după-amiază, în parcul din centrul oraşului Ploieşti, în apropierea Palatului Administrativ, unde funcţionează cele mai importante instituţii publice din judeţ.

Protestatarii au plecat în marş din centrul oraşului către Piaţa Mihai Viteazul, fără a ocupa carosabilul şi fiind flancaţi de jandarmi şi poliţişti.

Iaşi: În jur de 3.000 de oameni au protestat la Iaşi, acţiunea s-a încheiat după un marş prin oraş: ”Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!”

Numărul oamenilor care au protestat, duminică, la Iaşi, faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale a ajuns, pe parcursul acţiunii, la aproximativ 3.000, la cei 1.500 de oameni care s-au adunat iniţial în Piaţa Unirii, alăturându-se mai multe persoane în momentul în care s-a pornit în marş pe străzile oraşului.

Oamenii s-au adunat duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au scandat lozinci precum ”Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!”, ”Vrem referendum!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”PSD, partid de hoţi, ticăloşi şi mafioţi!”

Mai multe persoane au ţinut discursuri, participanţii huiduind când au auzit numele lui Liviu Dragnea, al lui Victor Ciorbea, dar şi când s-a vorbit despre Guvern sau PSD.

După ce au stat în jur de o oră şi jumătate în Piaţa Unirii, ieşenii au pornit în marş către Prefectură, iar în momentul în care au ajuns în faţa sediului PSD, au scandat ”PSD, ciuma roşie!”, ”Cine nu sare, nu vrea schimbare!”.

Pe parcursul traseului, numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 3.000.
În faţa Prefecturii, participanţii la protest au stat aproximativ 15 minute, după care au pornit în marş către Complexul Studenţesc Tudor Vladimirescu

Sute de studenţi au ieşit la ferestrele căminelor, au aplaudat, o parte dingtre ei au huiduit împreună cu manifestanţii, însă foarte puţini s-au alăturat protestatarilor.

Timişoara: Aproximativ 6.000 de oameni au ieşit în stradă: ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”

Peste 6.000 de oameni au participat, duminică seară, la protestul faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale, acţiunea încheindu-se în jurul orei 20.00.


Protestul de la Timişoara, la care iniţial s-au adunat circa 2.000 de oameni, a început după ora 18.00, în Piaţa Victoriei, iar pe parcurs numărul protestatarilor a crescut, ajungând la peste 6.000, potrivit jandarmilor.

Oamenii adunati pe platoul din faţa Operei Române din Timişoara au decis să transmită mesajul lor atât în faţa Tribunalului Timiş, în faţa DNA Timişoara, cât şi în faţa Prefecturii Timiş. Ei au pornit în marş spre aceste instituţii, iar la final s-au întors în Piaţa Victoriei unde au anunţat că un nou protest ar putea avea loc duminica viitoare, la aceeaşi oră.

Protestatarii au purtat pancarte pe care au scris mesaje ca ”Spunem nu graţierii”, ”Corupţia ucide, dar şi sărăcia ucide”, ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”, ”CNA, fă-ţi datoria” şi au strigat lozinci precum ”Fără ordonanţe!”, ”Timişoara cere fără graţiere!”, ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!” şi ”Ole, ole, du-te Ciorbea, lasă-ne!”.

Galaţi: Protestul la care au participat aproximativ 200 de persoane s-a încheiat; protestatarii au intonat imnul la final: ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi!”

Description: Protestul celor aproximativ 200 de persoane care s-au strâns, duminică seară, în faţa sediului Prefecturi din Galaţi s-a încheiat după un marş al manifestanţilor pe străzile oraşului, aceştia ajungând în apropierea Palatului Justiţiei unde au scandat "Kovesi, nu uita, Galaţiu-i de partea", iar la final au intonat imnul României.

Manifestanţii strâşi, duminică seară, în faţa sediului Prefecturii din Galaţi pentru a protesta faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale au pornit în marş, în coloană, pe trotuar, pe strada Domnească şi apoi pe strada Brăilei, însoţiţi de echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei.

În timpul deplasării, manifestanţii au scandat lozinci precum "DNA să vină să vă ia!" sau "Vrem justiţie, nu corupţie!".

"Nu se poate ca după 27 de ani cât s-a furat sistematic de toţi cei de la putere, acum să-i eliberăm printr-o simplă ordonanţă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Eu nu sunt de acord cu această ordonanţă de eliberare a corupţilor şi altor categorii care au făcut anumite fapte. Locul lor e în puşcărie, acolo, nu în liberatate. De asta e puşcărie, dacă faci un lucru rău", a spus un tânăr participant la protest.    

Ulterior, manifestanţii au ajuns pe espalanda Casei de Cultură a Sindicatelor, peste drum de Palatul Justiţiei, unde au au scandat "Kovesi, nu uita, Galaţiu-i de partea!", "Nu vă fie frică, ordonanţa pică!", "Nu aţi fost votaţi ca să graţiaţi!" sau  "România, trezeşte-te!".    

La final, manifestanţii au intonat imnul României şi au aplaudat, după care au plecat către case.

Constanţa: Aproximativ o mie de oameni protestează  faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale

Aproximativ o mie de persoane protestează, duminică, la această oră, pe străzile şi bulevardele din Constanţa, faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Pe traseul lor, oamenii s-au oprit şi în faţa sediului PSD unde au scandat şi au huiduit.

Aproximativ 500 de oameni s-au strâns, începînd cu ora 17.00 pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa. Ei au scandat lozinci antiguvern şi la adresa PSD, cum ar fi: ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Nu vă fie frică, că Grindeanu pică!”, ”Dragnea, să ajungi îmbrăcat în dungi!”, ”Vrem democraţie!”, ”PSD, ciuma roşie!”, ”Hoţii!”, ”Constanţa cere fără graţiere!”, ”Vrem justiţie, nu corupţie!”, ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, ”Parlament penal, marş la tribunal!”.

De asemenea, oamenii au venit cu pancarte pe care scria ”Veniţi cu toţii şi strigaţi tare: democraţia nu e de vânzare”, ”Nu amnistiei şi graţierii” sau ”România, nu Românica”.

Protestatarii au mărşăluit pe bulevardele din oraş însoţiţi de efective de jandarmi şi de poliţişti rutieri, care au oprit circulaţia în intersecţii pentru a facilita trecerea oamenilor.

Pe traseu, manifestanţii au ajuns şi în faţa PSD Constanţa, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, acesta fiind păzit de jandarmi. Oamenii s-au oprit acolo preş de câteva minute şi au strigat: ”DNA, nu uita, noi suntem de partea ta!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”PSD, ciuma roşie!” şi au huiduit.

Arad: Mai mulţi arădeni şi-au adus câinii de companie la protest; aproximativ 250 de persoane au ieşit în stradă

Aproximativ 250 de arădeni s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Revoluţiei din oraş pentru a protesta faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale, mulţi dintre aceştia aducându-şi câinii de companie. Oamenii spun că este un gest de ironie la adresa celor care au lansat ideea că manifestanţii sunt plătiţi şi pentru animalele pe care le aduc la acţiuni.

Cei mai mulţi dintre protestatarii adunaţi duminică seară în faţa Platului Administrativ din Arad sun tineri care s-au organizat şi de această dată pe reţelele de socializare, fără să deţină o autorizaţie de la Primărie pentru acţiune, însă jandarmii spun că nu-i vor sancţiona pentru că oamenii sunt paşnici şi nu tulbură liniştea publică.

O parte dintre cei aproximativ 250 de manifestanţi poartă pancarte cu diverse mesaje precum ”Nu mincinii şi hoţiei”, ”Nu vrem ca furtul şi prostia să devină sporturi naţionale” sau ”În democraţie, locul hoţilor e la puşcărie”.

Mai mulţi dintre participanţi şi-au adus câinii la protest, spunând că gestul lor este o ironie la adresa celor care au lansat ideea că manifestanţii sunt plătiţi inclusiv pentru animalele de companie pe care le scot în stradă.

”L-am adus pe Azorel să mai sugem nişte bani de la Soros, că ne dă câte 30 de lei pentru fiecare căţel. Văd că-i place aglomeraţia de-aici, aşa că o să-l scot şi la următoarele proteste”, a spus o femeie.

De asemenea, mulţi dintre protestatari au venit cu copiii, inclusiv cu bebeluşi în cărucioare, şi au spus că întenţionează să revină în stradă ”până când se înţelege că de justiţie n-au voie să se atingă”.

Acţiunea este programată să dureze până în jurul orei 20.00, iar participanţii sunt supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.