Pompierii prahoveni, care vineri după-amiază au fost solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Vărbilău, au fost nevoiţi să cheme jandarmii în ajutor întrucât proprietarii imobilului cuprins de flăcări, o familie de romi, au făcut scandal, având pretenţia ca echipele de intervenţie să le ascule indicaţiile în timpul acţiunii de stingere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au fost solicitate să intervină, vineri după-amiază, pentru stingerea unui incendiu în comuna Vărbilău, însă pompierii au fost nevoiţi să cheme echipaje de jandarmi, pentru a putea desfăşura operaţiunea de stingere a focului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, două echipaje de pompieri s-au deplasat cu două autospeciale la Vărbilău, unde a fost anunţat un incendiu la acoperişul unei case, pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. Ajunşi la locul incendiului, pompierii au chemat în sprijin echipaje de jandarmi, pentru a putea să intervină la locul incendiului.

Surse din rândul echipajelor de intervenţie au declarat că, ajunşi la locul incendiului, pompierii au fost primiţi cu scandal de către proprietarii casei cuprinse de flăcări, o familie de romi şi de către rudele acestora, nemulţumite că maşinile de intervenţie nu au ajuns mai repede.

Conform aceloraşi surse şi după ce pompierii au început să stingă focul, proprietarii nu le-au dat voie să intervină conform planului, având pretenţia ca echipele să le asculte indicaţiile pe timpul stingerii incendiului.

În aceste condiţii, pompierii au fost asistaţi de către jandarmi pentru a-şi putea duce la bun sfârşit misiunea.

După o oră şi jumătate, focul a fost stins. În urma incendiului nimeni nu a fost rănit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.