Poliţia Română anunţă „cea mai mare captură de pastile de captagon şi haşiş din istoria” instituţiei. Este vorba despre aproape o tonă şi jumătate de haşiş şi peste 4.000.000 de pastile de captagon, un drog cu o concentraţie mare de amfetamină, descoperite într-un container ajuns din Siria în portul Constanţa. Succesul operaţiunii a fost anunţat de chestorul Liviu Vasilescu, înainte să demisioneze din funcţia de şef al Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea a fost desfăşurată de către procurorii DIICOT, împreună cu poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime.

Aceştia au descoperit drogurile, în 30 august pe o navă acostată în portul Constanţa şi care transporta două containere, cu 40 de tone de produse nealimentare, trimise din Portul Latakya, Siria şi care ar fi tranzitat Turcia.

Este vorba despre 1.480 kilograme de haşiş şi 751 kilograme de pastile de captagon - 4.024.250 de pastile cu un conţinut ridicat de amfetamină, a căror valoare de piaţă este estimată la 60 de milioane de euro.

Drogurile erau ascunse între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanţe.

„Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile”, a declarat Liviu Vasilescu.

Activităţile efectuate în cadrul operaţiunii au fost desfăşurate în cooperare cu D.E.A. – agenţia antidrog din S.U.A.

Mai multe persoane, cetăţeni români şi străini, sunt cercetate în acest caz pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri.

Operaţiunea a fost catalogată de către secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu drept „un caz istoric pentru Poliţia Română”, în timp ce fostul şef al Poliţiei, Liviu Vasilescu i-a numit pe cei care au lucrat la acest caz drept „eroi ai zilei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.