Medicul ortoped de la Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 800 de euro mită de la un pacient a fost arestat la domiciliu, marţi seară, de Tribunal..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Mureş au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a medicului Adrian Ivănescu, acuzat de luare de mită, şi au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Medicul ortoped lucrează de cinci ani la Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş.

Medicul a fost reţinut, luni seară, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua 800 de euro de la un pacient, pentru realizarea unei intervenţii chirurgicale. Bolnavul fusese rănit, în luna iulie, în urma unui accident rutier.

Pacientul a fost operat iniţial de medicul ortoped, el urmând să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale.

”La data externării, medicul i-ar fi spus soţiei pacientului că o astfel de operaţie costă 1.000 de euro, sumă care trebuie împărţită cu medicul anestezist şi cu medicii rezidenţi. Întrucât familia pacientului nu are posibilităţi materiale, i-ar fi spus medicului că îl vor contacta când vor obţine banii respectivi”, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Mureş.

Cercetările anchetatorilor arată că medicul ar fi condiţionat efectuarea celei de-a doua operaţii de plata unei ”datorii” de 1.000 de euro pentru prima intervenţie. Doctorul i-ar fi îndemnat ”pe pacient şi aparţinător să vândă diferite bunuri din gospodărie şi chiar locuinţa, dacă este nevoie pentru obţinerea acestor sume de bani”, se preciza în comunicatul Poliţiei Mureş.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, în 19 septembrie, un bărbat a formulat un denunţ la sediul Poliţiei Mureş din care reieşea că medicul ortoped i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, denunţul fiind înregistrat la Parchetul Tribunalului Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.