Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a anunţat, duminică seară, că starea celor patru militari români care au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei bombe artizanale, este din ce în ce mai bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Plecând de la numeroasele mesaje primite de azi-dimineaţă, vă mărturisesc că respir mai uşurat pe măsură ce primim veşti din ce în ce mai bune despre starea celor patru militari ai noştri răniţi în dimineaţa aceasta într-un nou act laş, murdar. Sunt pe mâini bune acolo, în spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiază de atenţia şi îngrijirea unei echipe medicale competente", a scris ministrul Apărării pe Facebook.

Mihnea Motoc a adăugat că reprezentanţii ministerului sunt permanent în legătură cu familiile celor patru răniţi.

"Ţinem legătura în permanenţă cu familiile lor, iar pe dumneavoastră vom continua să vă informăm de fiecare dată când vom avea informaţii noi. Vă mulţumesc pentru mesajele de încurajare şi îmbărbătare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar şi cu siguranţă au fost apreciate", a mai spus Motoc.

Patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar, anunţă MApN.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheaţi de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă.

Conducerea Batalionului a asigurat condiţiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.