Cozi de sute de maşini s-au format, vineri, în vămile Nădlac I şi II, pe sensul spre Ungaria, în condiţiile în care mii de români care muncesc în străinătate şi veniseră să îşi petreacă vacanţa în ţară se întorc la lucru. Cel mai aglomerat punct este cel de pe autostradă, respectiv Nădlac I, unde se aşteaptă chiar şi o oră şi jumătate pentru controlul documentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aglomeraţia de la frontiera cu Ungaria a început încă de joi seară, iar vineri mii de români aşteaptă să iasă din ţară prin vămile Nădlac I (DN 7) şi Nădlac II (autostradă).

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei cu Ungaria este cel de pe autostradă, unde sute de autoturisme aşteaptă pe şase benzi de control pentru a ieşi din ţară.

Poliţiştii de frontieră spun că se aşteaptă chiar şi o oră şi jumătate în Nădlac II pentru verificarea documentelor de călătorie.

La Nădlac I se lucrează pe trei benzi de ieşire din ţară, iar pentru control se aşteaptă până la 40 de minute.

Autorităţile de frontieră explică aglomeraţia din cele două vămi prin faptul că la sfârşitul lunii august românii care lucrează în străinătate şi veniseră în ţară pentru petrecerea vacanţei se întorc la locurile de muncă.

În aceste condiţii, şoferilor li se recomandă alte puncte de tranzitare a frontierei, respectiv Turnu şi Vărşand, tot din judeţul Arad, unde traficul este normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.