CFR Călători a anulat joi 102 de trenuri, cu trei mai multe faţă de nivelul din situaţia publicată dimineaţă, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situaţia de joi este mai gravă decât în zilele anterioare. Astfel, marţi au fost anulate doar 44 de trenuri, iar miercuri - 80. 

”Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri”, se arată în comunicat.

LISTA TRENURILOR ANULATE

Reprezentanţii CFR Călători susţin că se fac eforturi pentru a nu exista zone izolate în zonele afectate.

"În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de joi. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa", a precizat compania de stat. 

Cea mai gravă situaţie este pe ruta Bucureşti - Constanţa, unde trenurile circulă doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.

Compania a programat, joi, cinci curse între Bucureşti şi Constanţa şi retur. 

"Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare, şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren", a precizat CFR Călători.
 
Pentru companie, prioritatea este de a asigura călătorilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe pe magistrale.
 
CFR Călători avertizează, totuşi, că unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.