Cinci persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite în urma accidentului în lanţ produs miercuri dimineaţă pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, şi în care a fost implicat şi un autocar românesc, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. În urma accidentului, Vama Nădlac II a fost închisă, iar traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 11:49: Bilanţ DSU: Cinci morţi şi 12 răniţi în urma accidentului din Ungaria, în care a fost implicat şi un autocar românesc

Bilanţul victimelor accidentului produs, miercuri dimineaţă, în Ungaria, în care a fost implicat şi un autocar românesc, a ajuns la cinci persoane decedate şi 12 rănite, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România.

Cinci persone au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă, conform sursei citate.

Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, declara că una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la locul accidentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) şi două ambulanţe de prim ajutor SMURD (din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiş.

De asemenea, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad a fost prealertat pentru a interveni, iar ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgenţă în zonă, în caz de nevoie.

IGSU preciza că intervenţia a fost dificilă în condiţii de ceaţă densă şi vizibilitate redusă.

UPDATE 10:28: Una dintre persoanele decedate în accidentul produs în Ungaria era pasager în autocar, trei fiind din celelalte maşini implicate

Una dintre persoanele decedate în accidentul produs, miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, era pasager în autocarul românesc, în timp ce ceilalţi trei morţi au fost găsiţi în autovehiculele implicate în accidentul în lanţ, cel puţin 15 răniţi fiind preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din Szeged.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti, iar celelalte trei victime decedate au fost găsite în autovehiculele care au fost implicate în accidentul în lanţ.

Conform sursei citate, cel puţin 15 persoane au fost rănite şi au fost preluate de la faţa locului pentru a fi transportate la un spital din Szeged.

UPDATE 10.18: Ambulanţa Arad anunţă că sunt patru morţi şi 15 răniţi

Directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea a precizat că ultimele informaţii arată că patru persoane au murit în urma accidentului.

"Sunt 15 victime, trei fiind încarcerate", a spus directorul Ambulanţei Arad.

 

Potrivit acestuia, la faţa locului au fost trimise de la Arad mai multe ambulanţe, iar răniţii vor fi transportaţi la spital la Szeged.

Accidentul a avut loc în jurul orei 9.00, în condiţii de ceaţă, pe sensul spre România al autostrăzii.

UPDATE 10:18: Vama Nădlac II, închisă în urma accidentului din Ungaria, traficul fiind deviat pe Nădlac I

Vama Nădlac II a fost închisă, miercuri dimineaţă, în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de frontieră, în urma unei solicitări formulate de către autorităţile statului vecin. Traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, Vama Nădlac II, situată pe Autostrada Paneuropeană, a fost închisă, la solicitarea autorităţilor ungare.

”Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului rutier în apropiere de frontieră, iar din această cauză traficul pe intrarea în România a fost deviat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului în PTF Nădlac I”, a declarat Mihaela Leş.

Autorităţile de frontieră din România nu au putut preciza cât timp va fi închisă Vama Nădlac II.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, autocarul înmatriculat în România care a fost implicat circula pe ruta Hamburg - Bucureşti.

În accident au fost implicate mai multe autovehicule - autocarul, cel puţin un microbuz şi un TIR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.