Un drum judeţean, două drumuri comunale şi mai multe drumuri săteşti au fost rupte, iar o maşină a fost distrusă, marţi după-amiază, de o viitură formată în urma unei ploi torenţiale de peste 30 de minute, în comuna Chiliile, din judeţul Buzău. Din cauza viiturii, mai multe familii au rămas izolate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 O ploaie torenţială precedată de grindină a făcut prăpăd în comuna Chiliile, din judeţul Buzău. În urma scurgerilor de pe versanţi pârâul Slănicel a ieşit din matcă iar viitura a rupt două drumuri comunale, un drum judeţean şi mai multe drumuri săteşti.

Ptrivit primarului comunei Chiliile, Sorin Zaman, primul fenomen care a lovit comuna a fost grindina care a distrus practic toată producţia pomilor fructiferi din localitate, urmată de o ploaie torenţială care a dus la formarea de torenţi ce au făcut ca pârâul care străbate comuna să iasă din matcă.

"Au fost 20 de minute de grindină şi după cum văd nu cred că a mai rămas ceva din pomii fructiferi de pe raza comunei. Apoi a fost o rupere de nori care a făcut ca pârâul Slănicel şă îşi iasă din matcă şi a făcut prăpăd. Drumul judeţean DJ103 F a fost rupt în interiorul comunei, porţiunea de asfalt de care beneficiam pe acest drum a fost practic măturată de ape iar o maşină a fost luată de viitură. A avut noroc că s-a oprit ceva mai jos într-un gabion şi am reuşit să o tragem de acolo cu un buldoexcavator. De asemenea, au fost rupte de ape si drumurile comunale DC122 şi DC94, dar şi mai multe drumuri săteşti.  În prezent, există familii izolate, dar am trimis deja utilajele ca să amenajeze până la lasatul serii o cale de acces provizorie”, a declarat pentru News.ro primarul comunei Chiliile Sorin Zaman.

Sursa citată a mai precizat că nu are o situaţie foarte clară a pagubelor provocate de viitura formată în comună şi că cel mai probabil o evaluare completă a pagubelor va putea fi făcută în cursul zilei de miercuri împreună cu reprezentanţii ISU.

"Nu am, deocamdată, o centralizare a pagubelor pentru  că acum nu am prea avut timp să merg prin toată comuna să văd ce a fost, fiindcă vreau să rezolvăm problema drumurilor. Cel mai probabil, mâine (n.r. - miercuri) cu ajutorul celor de la ISU vom face o centralizare a pagubelor şi să vedem poate vom primi vreun ajutpr de la Consiliul Judeţean sau de la Guvern pe calamităţi ceva pentru că  vă mărturisesc că am trimis utilajele la lucru, dar nu ştiu din ce bani voi plăti lucrarea”, a declarat primarul Sorin Zaman.

Comuna Chiliile se află la aproximativ 45 de kilometri de municipiul Buzău, într-o zonă de deal, la o altitudine de 400 de metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.