Un băiat de 13 ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, după ce a fost bătut crunt de un adolescent de 15 ani, care l-a abandonat pe un câmp din judeţul Buzău, unde a fost găsit a doua zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse judiciare, băiatul de 13 ani, din Râmnicu Sărat, i-a cerut voie mamei sale, vineri după-amiază, să iasă în oraş. Copilul a primit 20 de lei, bani de buzunar, şi avea cu el şi un telefon mobil.

În oraş, copilul s-a întâlnit cu doi amici, unul de zece ani şi altul de 15 ani, care l-au convins să meargă împreună cu trenul până la Buzău. Cei trei copii au luat trenul, având un singur bilet, iar în Halta Zoiţa au fost daţi jos de controlor.

În aceste condiţii, cei trei băieţi au decis să se întoarcă la Râmnicu Sărat pe jos. La un moment dat, a izbucnit un conflict între băiatul de 15 ani şi cel de 13 ani, care a fost luat la bătaie de celălalt. Adolescentul a luat o piatră şi l-a lovit pe băiatul de 13 ani de mai multe ori în faţă. Ulterior, băiatul de 15 ani şi cel de zec ani au fugit, adolescentul luându-i copilului rănit telefonul mobil şi nişte bani care îi căzuseră din buzunar.

Copilul de 13 ani, care înainte de izbucnirea conflictului îşi anunţase părinţii că urmează să se întoarcă acasă, aceştia începând să îil caute după ce au văzut că băiatul nu mai vine, a fost găsit pe câmp a doua zi dimineaţă, în stare foarte gravă. Copilul avea răni la faţă şi dinţii scoşi.

Medicii veniţi la faţa locului l-au preluat în stare de inconştienţă şi l-au transportat la Spitalul Judeţean Buzău. Pentru că starea copilului era foarte gravă, medicii au decis să-l transfere la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti.

Adolescentul de 15 ani a fost ridicat de poliţişti şi dus la secţie pentru audieri, cercetările fiind preluate de un procuror. El urmează să fie supus unei expertize neuropsihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. El va împlini luna viitoare 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.