Paznicul clădirii Globalworth Tower este cel care a sunat la 112 spunând că a fost plasată o bombă în incintă, arată surse din cadrul Poliţiei, care mai spun că bărbatul se ascundea la subsol, unde a fost găsit de pirotehniştii poliţiei, veniţi să verifice clădirea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agentul de pază a recunoscut în faţa echipajelor venite să facă verificări în clădire că în imobil nu se află niciun dispozitiv exploziv şi că el este cel care a sunat la 112, vrând să facă o glumă, afirmă surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, apelul a fost făcut chiar din zona în care se află clădirea de birouri.

Cercetările la faţa locului s-au desfăşurat pe două planuri - o parte dintre poliţişti au verificat clădirea din punct de vedere pirotehnic, iar o altă echipă de anchetatori s-a concentrat pe identificarea persoanei care a apelat numărul 112.

Potrivit Poliţiei, cel mai probabil paznicul va fi amendat pentru alarmarea în fals a autorităţilor, însă urmează ca un procuror să decidă dacă va fi deschisă şi o anchetă penală în acest caz. 

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 13.55, sesizarea fiind trimisă mai departe Serviciului Pirotehnic din Poliţia Română. Clădirea de birouri, care are 26 de etaje şi se află în cartierul Floreasca, în Sectorul 2 al Capitalei, a fost evacuată. De asemenea, zona a fost împrejmuită, circulaţia rutieră fiind îngreunată. După verificările pirotehniştilor, angajaţilor li s-a permis să revină în clădire.

Clădirea Globalworth Tower este a doua cea mai înaltă clădire din România. Are 26 de etaje la suprafaţă şi trei niveluri de subsol, 638 de locuri de parcare şi o suprafaţă desfăşurată de 58.262 de metri pătraţi şi a fost dată în folosinţă în 2016, o parte din clădire fiind încă liberă.

"Confirmăm că Globalworth Tower, clădirea noastră, a fost evacuată ca urmare a unei alerte telefonice la 112. Toată lumea este în siguranţă. O investigaţie este în curs de desfăşurare, conform procedurilor specifice în aceste situaţii”, au arătat administratorii clădirii într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.