Mai mulţi turişti care hrăneau un urs, în zona de picnic a comunei Arefu, au fost amendaţi de jandarmii din Argeş, care au fost sesizaţi că animalul sălbatic se afla pe şosea. Ursul a fost îndepărtat, iar jandarmii le recomandă turiştilor să nu hrănească animalele sălbatice şi să le evite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Argeş au anunţat că, duminică seară, jandarmii au fost alertaţi prin apel la 112 că un urs se află pe carosabil, în zona de picnic din comuna Arefu.

Acolo, ei au constatat că mai mulţi turişti hrăneau un urs. Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar turiştilor li s-a aplicat o sancţiune în valoare de 200 de lei, conform art. 7, lit. K din Legea 54/2012 privind activităţile de picnic.

Jandarmeria Argeş recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în judeţ să nu hrănească animalele sălbatice şi să evite pe cât posibil contactul cu acestea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.