Doi tineri turci în vârstă de 18 şi 20 de ani, solicitanţi de azil în România, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac II în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi pe osia unui camion. Tinerii au mai încercat o dată să treacă graniţa, ascunşi într-un camion care transporta role de poliester.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi tineri au fost prinşi sâmbătă, în jurul orei 01.00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul turc Taner A., în vârstă de 41 de ani, conducând un camion care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de aluminiu din Turcia pentru o societate comercială din Polonia, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră publicat duminică.

”În urma controlului fizic efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse pe osia remorcii mijlocului de transport, două persoane de sex masculin”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră i-au verificat de cei doi şi au stabilit că aceştia sunt cetăţeni turci, în vârstă de 20, respectiv 18 ani, ambii fiind solicitanţi de azil în România.

”S-a constatat că aceştia au mai încercat să iasă ilegal din ţară, în data de 14.02.2017, ascunşi în interiorul unui automarfar care transporta role de poliester, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, se mai arată în comunicat.

Tinerii au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu îndeplineau condiţiile legale pentru a călători într-un stat din vestul Europei, şoferul spunând că nu ştia de prezenţa celor doi în camionul său.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi tineri acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.