Cel mai în vârstă şahist în activitate din România, legitimat la un club din Arad, a desfăşurat, joi, la 85 de ani, o partidă demonstrativă cu un elev de clasa a IV-a, pe cea mai mare tablă de şah în aer liber din ţară. Meciul a fost urmărit şi de către o parte din cei 38 de participanţi la Campionatul Naţional de Şah pentru Veterani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipiul Vaslui a fost gazda unui meci demonstrativ de şah dintre cel mai în vârstă practicant al acestui sport din România, Valentin Petrovici, şi un elev de clasa a IV-a, partida desfăşurându-se în aer liber, pe o ”masă” omologată care figurează ca fiind cea mai mare din ţară.

La cei 85 de ani ai săi, Petrovici este legitimat la CSU Arad şi participă la toate competiţiile naţionale. De altfel, bărbatul este prezent la Vaslui la Campionatul Naţional de Şah pentru Veterani, competiţie la care participă 38 de şahişti din întreaga ţară.

”Sunt cel mai în vârstă şahist activ din România şi la fiecare competiţie la care am participat am obţinut câte o medalie. În acest fel, demonstrez că se poate juca şah şi la o vârstă venerabilă. Dacă te mişti activ, vârsta nici nu mai contează”, a declarat, joi, pentru News.ro şahistul Valentin Petrovici.

Partida dintre veteranul de 85 de ani şi elevul din Vaslui legitimat la Clubul ”Dorobanţul” s-a încheiat cu o remiză.

În ceea ce priveşte Campionatul Naţional de Şah pentru Veterani, acesta se desfăţoară pe patru secţiuni, respectiv clasic, rapid, blitz şi dezlegări, precum şi pe două categorii de vârstă, 50 - 65 de ani şi peste 65 de ani. La secţiunea clasic, care s-a încheiat joi, câştigători au fost Silviu Ifrim, de la Regionala Nord-Est Bacău, la categoria 50-65 de ani, şi Ervin Mozes, de la CSU Arad, la categoria peste 65 de ani. La feminin, câştigătoarea secţiunii a fost Roxana Adoamnei, de la CSU Arad.

Celelalte trei secţiuni sunt în desfăşurare, competiţia urmând să se încheie în 29 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.