Văduva lui Chester Bennington, solistul formaţiei Linkin Park, care s-a sinucis anul trecut la vârsta de 41 de ani, a atras atenţia asupra simptomelor suferinţei emoţionale, marţi, cu ocazia zilei de naştere a artistului, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a marca ziua de naştere a soţului ei, în care acesta ar fi împlinit vârsta de 42 de ani, Talinda Bennington a lansat „un apel la acţiune” pentru a creşte nivelul de conştientizare în privinţa depresiei, în mediul online.

Prin campania „Pentru Schimbarea Direcţie” (Campaign to Change Direction) este atrasă atenţia asupra indiciilor care arată că o persoană suferă de depresie şi sunt încurajaţi fanii artistului să îi ajute pe cei diagnostigaţi cu această boală.

„Pentru a marca ziua de naştere a lui Chester, am decis ca 320 Changes Direction să facă un apel la acţiune prin intermediul platformelor de socializare. Vă cer să îmi promiteţi să aflaţi despre cele cinci simptome ale suferinţei emoţionale, precum şi obiceiurile sănătoase ale bunăstării emoţionale”, a scris Talinda pe internet, într-un mesaj adresat fanilor artistului.

„Vă rog să publicaţi o fotografie cu voi înşivă ţinând o mână sus, gest care simbolizează faptul că voi cunoaşteţi care sunt cele 5 simptome. Scrieţi mesajul «Eu sunt schimbarea» pe mână şi vă rog să folosiţi hashtagul #320ChangesDirection. Pentru că noi suntem schimbarea în cultura noastră privitoare la sănătatea mentală”, a adăugat ea.

Talinda Bennington a adăugat că decesul soţului ei nu poate fi în van.

„Decesul lui a fost un catalizator pentru un dialog respectuos despre sănătatea emoţională şi mentală”, a scris ea. 

„Este responsabilitatea noastră să schimbăm felul în care gândim despre sănătatea mentală şi să punem capăt prejudecăţilor în privinţa apelării la ajutor, atunci când este nevoie”, a mai scris Talinda Bennington.

Mai mulţi fani au răspuns la solicitarea Talindei Bennington, manifestându-şi sprijinul pentru campanie. 

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Solistul trupei nu metal Linkin Park a fost găsit spânzurat, pe 20 iulie 2017, la locuinţa lui din Los Angeles, în ziua în care prietenul său Chris Cornell, liderul trupei Soundgarden, ar fi împlinit 53 de ani.

Chester Bennington s-a alăturat formaţiei Linkin Park în 1999. Albumul de debut ”Hybrid Theory” (2000) a fost încununat de succes, primind discuri de platină în numeroase ţări. El a fost urmat de ”Meteora” (2003), însă odată cu ”Minutes to Midnight” (2007) popularitatea formaţiei a scăzut. Cel mai recent material de studio al trupei, ”One More Light”, a fost lansat în 2017, iar formaţia urma să înceapă luna aceasta un turneu în SUA. În 2012, Linkin Park a concertat şi la Bucureşti, în turneul de promovare a albumului ”A Thousand Suns” (2010). Cele şapte discuri ale formaţiei au fost vândute în peste 70 de milioane de copii în întreaga lume. Formaţia a fost recompensată cu două premii Grammy.

Formaţia Linkin Park va susţine, vineri, începând cu ora locală 19.45, alături de trupe ca Blink 182 şi Korn, un concert-tribut la Hollywood Bowl, care va fi transmis live pe canalul YouTube al trupei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.