Un joc de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu va fi scos la licitaţie pe 12 iulie, la Artmark, şi are preţul de pornire de 600 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu datează din 1976 şi este de mari dimensiuni, din lemn de nuc, cu intarsii din lemn de fag şi picioare sculptate. 

La Snagov, acolo unde se recrea dictatorul, partenerul preferat de şah a fost mai întâi Paul Niculescu-Mizil, apoi Ştefan Andrei, transmite Artmark într-un comunicat. Acesta din urmă, fost ministru de Externe al României, îşi amintea: „Eram partenerul său preferat de şah, mă bătea des, dar mai câştigam şi eu, iar atunci se enerva. La şeptic fura şepticul”.

În licitaţia din 12 iulie, se regăsesc loturi diverse, între care jocuri de mahjong, crose de golf, trofee de echitaţie şi florete de scrimă.

Artmark propune şi o colecţie de vinuri (a domnului G.F.) din renumite podgorii franţuzeşti şi italiene - colecţie de 79 sticle de vinuri franţuzeşti, 1984-2005, cu un preţ de pornire de 8.500 de euro; şi o colecţie de 37 sticle de vinuri de Burgundia, 1989-2009, cu preţ de pornire de 5.500 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.