Un diamant de 910 carate, descoperit în luna ianuarie în mina Letseng din Lesotho, s-a vândut la licitaţie pentru 40 de milioane de dolari, a anunţat compania Gem Diamonds Limited.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diamantul de tip IIa a fost vândut la licitaţie, luni, în Anvers. 

Acesta este al şaselea diamant de peste 100 de carate descoperit anul acesta. Piatra preţioasă, care este a cincea cea mai mare descoperită vreodată, a fost numită The Lesotho Legend. 

Letseng din Lesotho este a doua cea mai mare mină de diamante din lume. 

La sfârşitul anului 2017, unul dintre cele mai mari diamante brute din lume, de 709 carate, cunoscut drept ”diamantul păcii”, a fost vândut de Sierra Leone pentru 6,5 milioane de dolari, luni, la o licitaţie din New York, cu scopul de a finanţa proiecte de dezvoltare pentru populaţia săracă din această ţară.

Cel mai mare diamant brut din lume, de 1.109 carate, a fost cumpărat în septembrie 2017 de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.