Un banner pe care scria ”Refugees Welcome” (”Refugiaţii sunt bineveniţi”) a fost agăţat de Statuia Libertăţii din New York, în cursul zilei de marţi, determinându-i pe poliţiştii din National Park Service să deschidă o anchetă, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bannerul în cauză, ce are dimensiunile de 1 metru x 6 metri, a fost plasat de-a lungul platformei de observare, aflată la baza soclului statuii, care se află pe Liberty Island, New York.

Bannerul a fost îndepărtat de poliţiştii locali după aproximativ o oră.

Incidentul a avut loc în ziua în care departamentul Homeland Security a anunţat o extindere a politicilor din domeniul imigraţiei.

Ataşarea de obiecte de Statuia Libertăţii, un monument naţional şi un simbol al Americii care acceptă imigranţi, este strict interzisă, a precizat Jerry Willis, purtătorul de cuvânt de la National Park Service.

Într-un e-mail adresat postului local de ştiri NBC 4 New York, o grupare autointitulată ”Alt Statue of Liberty” şi-a asumat responsabilitatea pentru afişarea acelui banner. 

”Nu suntem un grup formal, ci doar cetăţeni privaţi care au simţit că trebuie să spunem ceva despre America în care noi credem”, se afirmă în acel e-mail.

Incidentul a devenit un subiect în vogă pe reţelele de socializare, însă unii dintre utilizatorii platformei Twitter au spus că Statuia Libertăţii reprezintă ea însăşi un simbol al naţiunii americane care primeşte imigranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.