Un anaconda în vârstă de 10 ani, diagnosticat cu o tumoare uriaşă aflată în apropiere de inimă, a fost operat cu succes de medicii veterinari din Thailanda, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şarpele a fost adus la spital de proprietarul său, o persoană privată. Animalul a fost anesteziat, intubat şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale complicate, care a durat şapte ore, a dezvăluit medicul Taweesak Anansiriwattana pentru BBC Thai. 

Şarpele operat are o greutate de 52 de kilograme.

FOTO: www.bbc.com
FOTO: www.bbc.com

Medicii de la Spitalul pentru Animale Klongluang, aflat la bord de Bangkok, au fost nevoiţi să secţioneze pielea şi cavitatea abdominală a şarpelui pentru a ajunge la acea tumoare, care avea o greutate de 1 kilogram.

Cea mai mare parte a tumorii a fost extirpată, însă fragmente mici din ea au rămas în organism, deoarece erau lipite pe artere, au precizat chirurgii veterinari.

Mostre de ţesut tumoral au fost prelevate şi expediate la un laborator pentru a fi testate. Medicii vor să afle în acest fel dacă acel anaconda suferă de cancer.

Anaconda a trecut cu bine peste operaţie şi se află în prezent în convalescenţă. Totuşi, el ar putea face şedinţe de chimioterapie, dacă tumoarea se va dovedi malignă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.