Actorul britanic Jack O'Connell, promovat la Hollywood de actriţa Angelina Jolie, care l-a distribuit în rolul principal din filmul ei ”Unbroken” (2014), va fi protagonistul unui lungmetraj biografic dedicat creatorului de modă Alexander McQueen, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lungmetraj biografic va fi regizat de Andrew Haigh. Filmările vor debuta în luna ianuarie, iar scenariul este scris de Chris Urch, pe baza biografiei ”Blood Beneath the Skin”, de Andrew Wilson. 

Filmul va explora procesul de creaţie al renumitului designer britanic - care a murit în 2010 - în lunile care au precedat una dintre cele mai spectaculoase prezentări de modă ale sale, ce a avut loc în 2009, realizând un portret intim al celui care s-a aflat în spatele unui brand ilustru, apreciat în lumea întreagă.

Pelicula va avea premiera la sfârşitul anului 2017.

Jack O'Connell, născut pe 1 august 1990, este un actor britanic care a debutat în televiziune, în adolescenţă, cu un rol în miniseria TV ”This Is England” (2006). S-a remarcat apoi în seriale TV precum ”Skins”, ”Dive” şi ”United”. S-a îndreptat apoi spre cinematografie şi a jucat în două producţii independente - ”Starred Up” (2013) şi ”'71" (2014) - însă rolul care i-a adus celebritatea pe plan mondial a fost cel al eroului Louis Zamperini, pe care l-a interpretat în producţia hollywoodiană ”Unbroken”, regizată în 2014 de Angelina Jolie. Pentru acel rol, Jack O'Connell a câştigat BAFTA Rising Star Award. În 2016, a jucat alături de George Clooney şi Julia Roberts în ”Money Monster”, un film regizat de Jodie Foster.

Lee Alexander McQueen (17 martie 1969 - 11 februarie 2010) a fost un designer şi creator de modă britanic. A devenit cunoscut în industria modei în calitate de designer-şef al casei Givenchy pentru care a lucrat în perioada 1996-2001. După ce şi-a înfiinţat propria casă de modă, creatorul britanic a impresionat prin colecţiile sale, extrem de originale, care i-au adus titlul de ”Designerul Anului” în 1996, 1997, 2001 şi 2003. Alexander McQueen s-a sinucis în 2010 la vârsta de 40 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.