Ultimul concert al trupei britanice Black Sabbath va fi proiectat sub forma unui documentar intitulat ”The End of The End”, în 1.500 de săli de cinema din lume, pe 28 septembrie, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul va fi centrat pe ultimul show din cariera formaţiei, care a avut loc în luna februarie a acestui an, în oraşul de origine al grupului, Birmingham.

Alături de interpretări live ale unor piese ca ”War Pigs”, ”Iron Man” şi ”Paranoid”, documentarul va cuprinde filmări din culise cu Ozzy Osbourne, Geezer Butler şi Tony Iommi. 

”Să aducem totul acasă după toţi aceşti ani a fost ceva special. A fost foarte greu să ne luăm rămas bun de la fanii care ne-au fost incredibil de loiali de-a lungul timpului. Nu am visat niciodată, în prima fază, că vom fi aici peste 49 de ani şi că vom face ultimul concert acasă”, au transmis membrii grupului.

Trupa Black Sabbath a fost înfiinţată în 1968, la Birmingham, de solistul Ozzy Osbourne, chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler şi toboşarul Bill Ward.

Bill Ward nu a mai cântat cu Black Sabbath din anul 2012, iar pentru turneul de adio Ozzy Osbourne, Tony Iommi şi Geezer Butler au colaborat cu toboşarul Tommy Clufetos şi clăparul Adam Wakeman.

Cu influenţe Led Zeppelin, Cream şi John Mayall, trupa s-a numit, pentru început, Earth Blues Company. Numele Black Sabbath a fost preluat după filmul omonim al lui Boris Karloff din 1963. Albumul omonim de debut a fost înregistrat în noiembrie 1969, dar a fost lansat un an mai târziu, alături de cel mai cunoscut disc al trupei, ”Paranoid”.

Au urmat, între altele, ”Sabbath Bloody Sabbath” (1973), ”Never Say Die!” (1978) şi ”Heaven and Hell” (1980). Acesta din urmă este şi primul disc lansat împreună cu solistul Ronnie James Dio, după plecarea lui Ozzy Osbourne din trupă. Dio a fost solistul formaţiei Black Sabbath în perioadele 1979 - 1982 şi 1991 - 1992. Piesele Black Sabbath au fost interpretate, între alţii, de Ian Gillan, între anii 1982 - 1984.

Black Sabbath a revenit pe scenă în 2011, în formula clasică: Tony Iommi (chitară), Ozzy Osbourne (voce), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (tobe). Toboşarul, care şi-a anunţat recent proiectul muzical Day Of Errors, a renunţat rapid la ideea revenirii alături de formaţie, iar locul său a fost luat de Brad Wilk, fost membru al trupei Rage Against The Machine. Black Sabbath a lansat, în total, 19 albume de studio, cel mai recent - ”13” - datând din 2013. Discurile trupei au fost vândute în peste 70 de milioane de copii. Grupul a fost recompensat cu două premii Grammy şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.